sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ruokaa: savulohitäyte

Näin kauniilla ilmalla en välttämättä malta kokkailla mitään kovin aikaa vievää ruokaa. Sujautan tähän väliin yhden meidän lempiruokaresepteistä. Ja sitten ulos! :)

Lämminsavulohitäyte letuille

200-300g lämminsavulohta ruodottomana ja hienommaksi revittynä
1 prk (n.200g) ruohosipulituorejuustoa
1 nippu (n.100g) kevätsipulia silppuna
2-3 rkl sitruunanmehua
1 pieni prk (n.200g) raejuustoa
2tl kuivattua tilliä tai 2-3-rkl tuoretta tilliä silppuna
½ -1 dl creme fraichea
ripsaukset sitruunapippuria sekä jauhettua mustapippuria
(hienoa merisuolaa maun mukaan)

Sekoita aineet keskenään käsin haarukalla. Voit myös sekoittaa ainekset monitoimikoneessa, jolloin saat hienoa pateemaista koostumusta. Anna maustua jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa 1-2 tuntia. Paista suolaisia lettuja, täytä letut ja nauti! Täyte säilyy jääkaappikylmässä ilmatiiviisti pakattuna ainakin seuraavaan päivään.

Ohjetta voi muunnella käyttäen vaikkapa turkkilaista jogurttia, valmista kurkkusalaattia, purjoa, paprikaa, tuoretta persiljaa, sulatejuustoa tai mitä mieleen juolahtaa. Ohjetta voi myös yksinkertaistaa ja ainesosia karsia.

PS. Täyte sopii hienosti myös ruisnapeille, ruisleivälle tai uuniperunoille. Rohkea kokeilee muitakin vaihtoehtoja!




2 kommenttia:

  1. KIITOS! :) Meinasinkin kysellä tätä herkkua, mutta eipä tarvitsekaan!

    VastaaPoista
  2. Ihana Silly K., minun ainoa kommentoijani... <3 Ja varmaan ainoa lukijakin! :D

    VastaaPoista

Saa kommentoida!