tiistai 14. toukokuuta 2013

Jos metsään haluat mennä nyt...

...niin takuulla yllätyt! (Ei, en törmännyt karhuun.)

Minä saan metsässä säännöllisin väliajoin minislaageja. Vaikka yrittäisin liikkua kuinka hitaasti ja varoen, silti joku yrittää aina aiheuttaa minulle sydänkohtauksen. Viime viikonloppuna meinasi karata muutakin kuin happi keuhkoista, kun jouduin huomaamattani 2 metrin päähän tunnistamattomaksi jääneen, noin pyyn kokoisen linnun pesästä ennenkuin emolintu päräytti räväkästi karkuun. Munat olivat noin kananmunan kokoisia, vaaleanvihreitä ja ruskealaikkuisia. Saattaisin äkkiseltään väittää, että emolintu oli pyy, mutta eiväthän ne vielä muni?


Näppäsin pikapikaa kuvan kännykällä ja lähdin hiipimään toiseen suuntaan. Emolinnun pakeneminen tapahtui kuitenkin niin äkkiä, etten yhtään tiedä minkä linnun pesän kuvasin. Pesä oli noin 10 metrin päässä pellon reunasta kuusimetsässä, heinikkoisella rinteellä, pienen katajan juurella.

Törmäsin myös pro design-talonrakentajaan. Tässä ei olekaan kyseessä mikään turha jätkä. Tikka on aloittanut pesäkolon tekemisen strategisesti viisaaseen paikkaan. Kämpän kuistilla on katto!Näin ne sisustusohjelmat alkavat vaikuttaa jo metsän elukoihinkin. ;)

Kävimme kiertämässä viikonloppuna vanhoja tuttuja kohteita. Olen vaaninut tätä onttoa haapaa jo vuosia. Ai miksikö? No siksi koska se olisi ihanteellinen kämppä mehiläisille. Ei ollut vielä tänäkään vuonna ketään kotona. Kuvasta huomaa, miten fiksu tyyppi sorkkii ensin ja katsoo vasta sitten. Hahhah! No ei nyt sentään. Aktiivisen mehiläispesän surina kuuluu metsässä kauas.

*tonkimista*
On se ontto.

Kun tulimme eilen illalla töistä ynnä muilta asioilta kotiin, meitä tervehti eteisessä tällainen näky. Käytännössä pikkukaverit olivat tutkimassa koko yläkertaa. Vain työhuone ei ollut kelvannut tutkimusretken kohteeksi.


Kyllähän minä eläimistä tykkään, eikä mitkään ötökätkään minua pahemmin pelota tai karmi, mutta nyt hei kaverit ihan oikeasti! Ensin oli vain hämähäkit. Sitten meille tuli orava, ja nyt tulee sokerimuurahaisetkin! Okei, orava saa jäädä, mutta muurahaiset saavat kyllä häädön.


Lisää jorinaa myöhemmin viikolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!