torstai 16. toukokuuta 2013

Joskus neuloin

Viime vuodet olen neulonut lähinnä tonneittain villasukkia, sekä muutaman tilausneuleen. Joskus vuosia sitten tuli kuitenkin tehtyä sellaisiakin neuleita, joita saan blogissani esitellä.

Nämä neuleet on neulottu Novitan Isoveli-langasta. Kaavat ja mallit suunnittelin ja laskin aikoinaan itse, paitsi tuon kelttipalmikko-kuvion, jonka nappasin jostakin nyt jo unohtuneesta neulekirjasta.
Opin neulomaan joskus 7-9-vuotiaana, kuten moni muukin. Neulomista opetettiin koulussa, mutta onneksi myös äitini piti yllä jonkinlaista kiinnostusta niin neulomiseen kuin myös virkkaamiseen. Lopullisesti homma lähti lapasesta neulomisen suhteen vasta parikymppisenä, mutta into ei ole sen jälkeen laantunut.

Tähän loppuun näytän vielä osan viime talven villasukka-sadosta. Nuo pienimmät ovat vauvan tumput. Niitä voi tosin käyttää sukkinakin. Kutsun niitä sukkatumpuiksi. Ne tehdään suorana pötkönä, mutta kiertävänä joustinneuleena niin, että jos niitä käyttäisi sukkina, ne alkaisivat ajan myötä muotoutumaan jalan mukaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!