perjantai 31. toukokuuta 2013

Kukkasia

Nimittäin niitä minulle tärkeitä. :)

Ensimmäisenä mustikka 18. toukokuuta aurinkoisella rinteellä pohjois-Karjalassa.


Toisena metsämansikka, sama aika, melkein sama paikka.


Ja lopuksi metsälenkkien bonus-välipala: käenkaalin eli ketunleivän kukkia.


Jos syöt ketunleipää, muista juoda samalla maitoa tai syödä juustoa, koska ketunleivän sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Älä hotki tätä metsän kirpeää herkkua paljoa, koska oksaalihappo voi aiheuttaa runsaina määrinä myrkytyksen. Katso lisää tietoa vaikkapa Luontoportin sivuilta. Kokeile muutamaa tuoretta ketunleivän lehteä ja kukkaa koristeena esim. salaatissa. :)

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!