maanantai 13. toukokuuta 2013

Viikonlopun löytöjä

Metsässä kuhisee, kirjaimellisesti. Ilma oli vielä suhteellisen viileä viime viikon loppupuolen ajan, mutta ei se metsien asukkeja haitannut. Käki kukkuu, mehiläiset heräilevät, kuovi oli jo tehnyt pesän metsän reunaan, jne.

Muurahaiset kihisivät ja kuhisivat kaadetun koivun mahlalla. Olisiko kyseessä myöhästynyt vapun juhlinta?


Sammakoilla on myös meneillään keväthuuma. Kurnutus ja korina oli lampien ja järvien rannalla melkoinen, varsinkin iltaisin. Välillä kuului normaalin korinan välissä oikein komea möreä kurnahdus, kun joku iso sammakko-kundi töräytti tule-tänne-beibi!-kutsua sieville sammakko-typyille. Sammakot ovat huvittavia, jopa söpöjä minun mielestäni, mutta eivät ne mitään maailman fiksuimpia elukoita ole mitä tulee lisääntymisen suhteen. Tai sitten se lempi vaan leiskuu niin hiton tulisena, ettei jouda katsomaan minne sen jälkikasvunsa laskee.
Nämä poloiset sammakonkudut oli laskettu kevättulvan vallassa olevalle tielle. Tuossa metsäojassa ei ollut yhtään kutua.

Vielä löytyi vähän jäätäkin. Mies toimii mittasuhde-mallina. Ne metsät, missä normaalisti kuljemme, ovat melko täynnä erilaisia kalliomuodostelmia. Tietysti löytyy myös jyrkkiä harjuja ja hoidettua talousmetsää, mutta liikkumisesta tulee mukavan haastavaa, kun ei ole ihan koko ajan tasaista kumparetta.


Esittelen muita viikonlopun löytöjä myöhemmin.

Ai niin, tässä yksi kuva siitä hullusta alivuokralais-oravastamme. Huomasin, etten voi ottaa muunlaisia kuvia ilman, että naapurusto näkyy (pitää kunnioittaa muiden yksityisyyttä).

Tämä orava sanoi minulle, että jos tulen yhtään lähemmäs,
se syö minun pään! Iiiks!
:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!