maanantai 5. elokuuta 2013

Sienestyskausi on avattu!

Vihdoinkin pääsimme viikonloppuna metsään ja sienestämään! Oi sitä autuutta! Helle tosin verotti minua niin kovasti, etten pystynyt tekemään kuin pari pientä reissua tutuille sienipaikoille hirveiden itikka- ja paarmalaumojen keskelle. Mutta ei haittaa, jotain pientä löytyi silti, ja näistä löydöistä kerronkin tällä viikolla.

Tähän alkuun esittelen ne syötävät löydökset eli kanttarellit ja haaparouskut. Saalismäärät jäivät vaatimattomiksi, molempien päivien yhteissaalis vain kolmisen litraa kutakin sienilajia. Mutta hyvä mieli jäi silti! Miten mahtavaa onkaan hiippailla kaikessa rauhassa metsän hiljaisuudessa (unohtakaa ne itikat ja paarmat), napostella ohimennen auringon lämmittämiä ihanan makeita mustikoita ja vain tuntea miten sielu lepää. Varmasti minulta jäi huomaamatta paljonkin sieniä, koska keskityin vain nauttimaan olostani. Onneksi minulla on aina varasilmät mukana metsässä, nimittäin aviomies. :)

Metsä oli vaan hirvittävän kuiva. Sammalet melkein ratisivat jaloissa, vaikka on täällä kuitenkin satanutkin ja öisin on yökastetta. Ilmeisesti helle ja kuumuus kuitenkin kuivattavat päivisin vielä liiankin tehokkaasti "meidän" sienestysmaitamme. Nyt toivonkin sormet ja varpaat ristissä viileämpiä kelejä ja sopivaa sademäärää.

Pst.
-käytä sienten tunnistamiseen aina vain luotettavia lähteitä, kuten esimerkiksi Elintarvikevirastoa ja sen suosittelemia lähteitä, kuten Arktiset Aromit- sivustoa, sekä suomalaisia sienikirjoja.
-älä käytä tietolähteenä blogeja (edes tätä blogia), mielipidekirjoituksia tai edes Wikipediaa.
-joskus jopa sanomalehdille sattuu vahinkoja, eli käytä harkintaa ja maalaisjärkeä.


Niin ja anteeksi. Kuvanlaatu on taas mitä on. Harjoittelen koko ajan, mutta kylläpä näyttää sille, ettei minusta valokuvaajaa tullut... :D

Sunnuntain kanttarellit

Se ainoa paikka, josta sunnuntaina löytyi kanttarelleja.

Kokonainen perhe kalvashaaparouskuja.

Pieni haaparousku.

Kalvashaaparouskuja ja haaparouskuja.

Katso tietoa haaparouskusta Arktisilta Aromeilta. Kalvashaaparousku käsitellään samoin kuin haaparousku, ja minusta ne ovat ihan tasaveroisia ruokasieniä. Ja erinomaisia sienisalaatissa! Nam!

1 kommentti:

  1. Mekin käytiin noukkimassa muutamat kanttarellit talteen viime viikolla! :) Aika pieniä oli suurin osa, niin päätettiin jättää kasvamaan! :D

    VastaaPoista

Saa kommentoida!