tiistai 17. syyskuuta 2013

Haluaa tehdä itse -lista

Olen aina ollut innokas tekemään vähän kaikkea omin käsin. Kaupunkielämä vaan valitettavasti rajoittaa ankarasti "luovuuttani". Joudun tyytymään pikkunäpertelyihin; neulomiseen, virkkaamiseen ja muihin melko lailla tyttömäisiin juttuihin. Olisi ihanaa päästä toteuttamaan ideoitaan isommassa mittakaavassa. Jos joskus pääsen ostamaan/tekemään omakotitalon, niin minulla lähtee homma ihan varmasti totaalisesti lapasesta. *sitä loton päävoittoa odotellessa...*

Tässä tämän hetken pienitöisiä suosikkejani Haluaa tehdä -listalla:

-pihlajanmarjahyytelöä (ehkäpä jo tänä syksynä).
-kuusenkerkkäsiirappia (onnistuu vain alkukesästä).
-pieni kasvihuone vanhoista ikkunanpokista (ei voi tehdä niin kauan kuin asuu kaupungissa).
-sementistä raparperinlehtien avulla valettuja lintualtaita tai muita koriste-/käyttöesineitä puutarhaan, sävytettyinä ja lakattuina/lasitettuina (ks. edellisen kohdan lisäys).
-neulottu ja huovutettu ryijy kiikkustuoliin (no tämä kyllä onnistuu).
-länkipeili (työn alla).
-sängynpäädyt vanhoista heinäseipäistä (ei voi tehdä nykyiseen makuuhuoneeseen).

Lisäksi haaveissani on näkösuojat parvekkeelle sekä erilaisia koristetyynynpäällisiä jämälangoista.

Pää pursuaa välillä paljon kaikenlaisia ideoita ja juttuja joita haluaisi tehdä itse, ettei niitä kaikkia muista edes kirjoittaa ylös. Olisiko muuten kenelläkään lukijalla kokemusta jonkin listani idean tekemisestä tai toteuttamisesta? Oletko tehnyt joitain näitä juttuja itse? Tuo sementtivalu-raparperinlehti-idea jäi mieleeni jostakin tv-ohjelmasta, mutta olisi kiva kuulla jos joku on oikeasti tehnyt niitä itse.

Pikkumaton näpertelyä
kevättalvella 2013.

4 kommenttia:

 1. Miullakin on hirveä lista!
  Haluaisin tehdä luumuhilloa ja omenahilloa, omenamehua, suolakurkkuja (niiden aika ehkä tosin jo meni?) ja vaikka mitä kaikkea! Mustaherukkahyytelö ja kirsikkahillo jäi kyllä harmittamaan, koska niiden ajan missasin ihan täysin! :( ja hei, hieno matto! Miulla ei riittäisi hermot tollaseen! Haaveilen kyllä Ekun huoneeseen suuuuuurta mustavalkoista virkattua mattoa... Noh, ehkä joku päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu-juttujahan ehtii vielä tehdä..? Minä myös haluaisin tehdä hilloja, mutta en ole koskaan opetellut. Kai jotenkin jännittää, että saanko aikaan tarpeeksi hygieenistä tuotetta...
   Tuo virkattu matto oli yllättävän nopea tehdä, koska malli oli toooosi simppeli, mutta pitää olla papua ranteessa, että jaksaa vääntää painavaa kudetta.

   Poista
  2. Joo, omenahilloa ehtii kyllä ja luumuakin! Ja itseasiassa näytti olevan avomaankurkkuakin vielä kaupassa, että taidan saada suolakurkutkin vielä tehtyä! :) Pitää vaan ensin keittää pullot ja purkit kunnolla ja käyttää sitten vielä uunissa! Eiköhän ne oo sitten ihan tarpeeksi puhtaita?

   Poista
  3. Minulla joskus (usein) kädet toimii ajatusta nopeammin, joten pelkään, että onnistuisin kuitenkin jotenkin sössimään hillon purkituksen :D
   Mutta pitää se hilloaminen kyllä joku päivä vielä opetella.

   Poista

Saa kommentoida!