lauantai 11. huhtikuuta 2015

Roosa-nalle

Mitä ihmettä onkaan tullut tehtyä, kun en ole käynyt päivittämässä blogiani?

Keväthän se on vienyt pientä ja isoa lasta ulos ihmettelemään kuraa, loskaa, pölyä ja kirkasta aurinkoa. Siinä sivussa minulla on ollut askartelun alla elämäni ensimmäiset neulotut lelut. Inspiraation yllättäessä ja aikaa löytyessä neuloin, virkkasin ja kirjailin pikkuisen ruusunpunaisen nallen. Vanhan roosan sävyinen Paris-puuvillalanka muotoutui minulle uskolliseen vapaaseen tyyliin tällaiseksi:


Iloinen ilme ja pieni töpöhäntä.

Roosa-nalle (jep jep, nallen nimi on yllättäen Roosa) on neulottu ensin jalkojen liittymiskohdasta ylös. Sitten jalkojen silmukat on poimittu vartalon alareunasta ja neulottu "alaspäin". Kädet on tehty samoin, mutta kiristin ompelemalla liittymiskohdan kireälle. Häntä ja korvat on virkattu. Korvien reunaan kirjailin lisätukea samalla langalla. Nenä, silmät ja suu ovat paksua polyesterista ompelulankaa. Sisus on polyesteri-vanulevyä.

Tällaisia pieniä freehand-töitä onkin kiva tehdä. Voi soveltaa ja säveltää työtä tehdessään, eikä purkaminenkaan harmita, kun on kyse niin nopeasta työstä. Ja kun itse valitsee materiaalit, tietää mitä lapsi makustelee myöhemmin (huomatkaa jogurtti-läntti Roosan päälaella). <3


Vapaa tyylini jäi kuitenkin vaivaamaan jalkojen liittymiskohtaan jääneiden saumojen takia, joten "ajattelin" seuraavan nallukan etukäteen vähän pidemmälle. Pitäisi varmaan etsiä joku oikea ohje ja tehdä sen mukaan...

Joka tapauksessa: olen kerrankin saanut otettua kuvia keskeneräisestä työstä. Hurraa!


Nallukan täytettä on mukavaa muokata ja siirrellä. Voi pyöristää masua tai litistää vyötäröä mielensä mukaan. Tästä nallukasta tulee ihanan pullea.


Vähäsen jos on karmivan näköinen pelkkä nallen torso, mutta älkää huoliko. Aviopuolisoni suosiollisella avustuksella tämä kaveri saattaa saada jo tänä iltana pään ja kädet.


Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!