keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

"Kesä" -neuletakin tekemisestä

"Kesä"-neuletakin ideoinnin avainsanat olivat: kesän värit ja vesisateet, lämmin aurinko, ilo, keveys, aallot, sateenkaaret, ohut puuvilla, lyhyet hihat, liikkuvuus. Näistä syntyi "Kesä"-neuletakki pikkuiselle tyttöselle.

Halusin laittaa tänne blogiin vielä muutaman kuvan neuletakin työstövaiheista.

Nyt meni pieleen. Purkamaan!

Inhoan neuletöiden purkamista. Joskus se on vaan pakko. Kirjavien lankojen yllätykset hankaloittavat työn värisuunnittelua varsinkin silloin, kun neuleen leveys ei pysy vakiona, vrt. valmiin takin helma ja yläosan kaarroke. (Onneksi en ole neulenatsi, silloin tuskin pystyisin tekemään tätä hommaa laisinkaan. Joskus minun on kyllä otettava itseäni niskasta kiinni ja tikutettava tehdä jokin neule pilkulleen jonkun muun kirjoittaman ohjeen mukaan!)

Valmiit takki ja taskut.
Jäljellä viimeistelytyöt.

Ompelin vain yhden kirkkaan pinkin napin koko takkiin. Näin takki ei estä kovin paljoa lapsen liikkumista. Lapsen kanssa yhdessä kyllä mietittiin ja kokeiltiin pitkään millainen kiinnitys takkiin sopisi, mutta yksi ainoa nappi istui fiilikseen parhaiten.
Aiheen sivusta heitettynä: on superihanaa, kun kaikki ei enää menekään lapsella automaattisesti suuhun. Pystymme jo tekemään yhdessä tämänkaltaisia pieniä esineitä vaativia juttuja.

"Hei täältä löytyi NALLE PUH-merkki!"

Ja sen valmiin kesäisen neuleen pääset näkemään uudestaan myös tästä linkistä.

Nyt minulla on työn alla "Syksy"-neuletakki lapselle. Samaan syssyyn tahmaisen aivomassani hämärissä syvyyksissä muotoutui alustavat ajatukset "Talvi"- ja "Kevät"-neuletakeista.
"Talvi"-neuletakki olisi muhkeampi ja paksumpi, pitkähihainen, jotain mukavan pehmeää merinovillaa, hupullinen, tietenkin palmikkokuvioilla, ja väreinä valkoista tai jäänsinistä. Tähän samaan vuodenaikojen kliseet-kasaan voisin heittää myös "Kevät"-neuletakkiin hempeät pastellisävyt: vaaleaa vihreää, pehmeää vaaleanpunaista, suloista sinistä. Ohuehko silkki-mohair-sekoitelanka saattaisi toimia. Takki olisi ehkä jollain tapaa muunneltavissa, ja siinä olisi tietysti jotakin herkempää pitsikuviota, rimssua ja röyhelöitä.

Nyt alkaa ihan jännittää jäädä miettimään mitä saan aikaan! Lähdetään kuitenkin siitä, että jospa osaisin piirtää edes fiilis-luonnokset muistiin näistä mahtavista ideoistani...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!