maanantai 31. elokuuta 2015

Äreä lanka, äreät sukat

Etsiskelin joku tovi sitten ärhäkkää "heavy duty" -lankaa tehdäkseni siitä itselleni sukat metsäretkille. Törmäsin netissä varsin edulliseen Erämiehen sukkalankaan (75% villaa ja 25% polyamidia). Näihin "käsityön helmiin" sitä kului 3,5 sukkapuikoilla sudittuna palttiarallaa 2 ja 1/3 vyyhtiä eli noin 230 grammaa.

Harvoin, jos koskaan, alan leikkimään hifistelijää, mutta jumantsukka että Erämies osaakin olla äreää lankaa! Liukuu puikoilla ja sormien välistä melkein yhtä hyvin kuin rautalanka. No ei nyt sentään, mutta tämä lanka vaati minulta tavallista paksummat puikot ja vieläkin rennomman otteen.

Muotikuvauksen ammattilaiset jättävät aina farkku-caprit villasukkien alle.
Ja vähät välittävät syksyisistä lehtiroskista.

Erämiehen sukkalanka on nimensä veroista, se ei sovellu hienohipiäisille silkkisukka-sipsuttajille. Veikkaan, että kerran kastuttuaan ja kuivuttuaan tästä karheasta langasta tehtyä neuletta ei pura pirukaan. Väri kuitenkin on sopivan rouhea ja rapea, just eikä melkein pieleen sinulle, sanoisi värianalyysin ammattilainen, joka joskus puolipakolla halusi suositella minulle vaaleita pastellisia sinisen, harmaan ja hiekan sävyjä.

Melkein, mutta ei ollenkaan keskenään identtiset sukat. Ja jalat.

Vaan enpä tuota ollutkaan tekemässä sieviä sisäsukkia sohvalla loikoiluun, vaan edullisia, paksuja ja kestäviä saapassukkia käytettäväksi kera uskollisten nokialaisteni (kumisaappaiden siis). Aika näyttää, toimiiko tämä lanka ja sukat alkuperäisen tarkoitukseni mukaan.

Kääntövarret sipaisin tehdä ihan vain kuljaillessani: jos ei muuta, niin onpahan tehty edes kerran kääntövarsi-polvisukat. Ja tukkiihan tuo lisärulla kumisaappaiden suuta kivasti; eipähän änkeä tikut ja kävyt ja oravat niin helposti kyytiläisiksi.

Minä ja syksyn kuumin trendikenkä (since 2002).

Muuten nämä keltaiset palmikkosukat ovat niin perussettiä vahvistettuine tavallisine kantapäineen kuin vain olla voi. Sori! Tein minä näihin kuitenkin "italialaisen aloituksen", ehkäpä sillä saa neulojan synninpäästön!

Kuvausassistentti korjaa kohteen asentoa
sillä tavalla, että "nyt loppuu tuo
keekoilu ja lähdetään leikkimään!"
<3

9 kommenttia:

 1. Ihanan valoisat palmikkosukat!
  Ju, kerran tuosta langasta kutonut sukat ja on just sellasta erämiehen lankaa ja melkein pitäs erämies olla kutojanakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä lanka on karheaa, ja oli minulle jopa vähän hankalaakin neuloa.

   Poista
 2. Aivan ihanat! Tuollaset minäkin teen vielä joskus, mutta ehkäpä eri langasta kuitenkin.:) Italialainen aloitus kuulostaa hienolta, mikäs se sellanen on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan virkistää omaa muistia ja googlata neuleen italialainen aloitus :) Perusperiaate selviää hyvin esim UllaNeuleen ohjeista http://www.ullaneule.net/0205/neuvot_italialainen_aloitus.html tai vaikkapa Garnstudion neuleohjeiden videoista nimellä kaksinkertainen aloitus http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=78. Tämmönen aloitus sukan suussa joustaa ihan eri hyvin :)

   Poista
 3. Kannattaa vielä kokeilla saappaanvarsia käännettyinä jää tilaa pohkeille ja sukat voi vielä käämtää jopa saappaan varren päälle! Kinulla on tavalliseata langasta punaiset sukat ja samanlaiset kontiot. Tykästyin niin kääntövarsiin, että neuloin hiukan väljemmät sukat jotka nyt ovat pysyvästi saappaissa ja tavallaan nokialaisista tuli lämpövuorelliset joihin on helppo sujauttaa jalkansa kun kipaisee postilaatikolla.
  Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita kuvia niistä kääntövarrellisista saappaista!

   Poista
  2. X-D Sitä sinun pitää pyytää tuolta edelliseltä anonyymilta kommentoijalta, joka on kirjoittanut kuitenkin nimekseen Tanja. Minä EN siis ole kirjoittanut tuota 10.tammikuuta 2017 klo 11.09 kirjoitettua kommenttia.

   Poista

Saa kommentoida!