tiistai 11. elokuuta 2015

Dragon tail - clincher

Ooh, miten hieno nimi! Tämän on pakko olla jotakin tosi fantastista!

Alkuperäinen idea onkin, ainakin minun mielestä. Pitkä tarina lyhyesti: -bongasin Ryynin Lankaterapiaa -blogista erittäin hienon huivin, määrly/clincher:n. Myös Napit puuttuu -blogin Tiina on tehnyt tämän huivin hauskalla Rinkulainen-nimellä. Tykkään ja kovasti! Alkuperäinen ohje löytyy Ravelry- palvelusta Clincher-nimellä.

Koska olen näemmä erittäin huono suunnittelemaan neulomuksiani etukäteen, eikä valmiiden neuleohjeidenkaan toteutus aina toimi, niin heitin tämänkin idean jälleen kerran hatusta fiiliksen mukaan kun aikaa löytyi (ajasta kiitos paremmalle puoliskolleni <3).

Lanka on teetee Helmi, ohuehkoa superwash merinovillaa. Tuo sinikirjava rinkula-lanka on pussien pohjalta kaivettua. En löytänyt mistään sen tietoja. Tein siitä joskus kauan sitten pienen boleron, pitääpä muistaa esitellä sekin muinaismuisto joskus, näin niinkun oman nassun lisäksi. Lanka on kuitenkin paksuhkoa, noin 5mm puikoilla neulottavaa, löysästi kierrettyä ja pitkällä liu'ulla värjättyä. Jos joku tunnistaa tuon langan, niin huikkaa ihmeessä lisätietoja!
Puikkoina tässä Lohikäärmeen häntä -huivissa paukkui 3,5mm sukkapuikot ja pitkät puikot. Etupaneeli eli palmikkopaneeli on tehty omana kappaleenaan, jonka reunasta sitten poimin varsinaisen pitkän pätkän silmukat. Huitelin menemään epäkeskon viirin mallisen suikaleen, eli kaventelin silmukoita pois vain toisessa reunassa. Sitten poimin silmukat palmikkopaneelin toisesta reunasta ja lykkäsin muutaman kerroksen perussileää. Rinkulat on tehty i-cordina (neljän silmukan putkiloneule), jonka sitten ompelin näppärin nakkisormin kiinni. Huivin alkuleveys on vaatimaton 32 cm ja kokonaispituus palttiarallaa 170 cm.

Jokohan tuota olisin venyttänyt tarpeeksi pitkälle kuvien esittelyä. Tällainen tuli minun fiilis-clincheristä:

Käytä lyhyenä

Käytä pitkänä
(ihan kuin solmio!)

Kiedo kerran, kahdesti tai kolmesti kaulan ympäri,
pujottele huivin pää rinkuloista tai älä pujottele,
tätä huivia voi kokeilla käyttää monella eri fiiliksellä.
Fiini nimi "Dragon tail" tulla tupsahti mieleen tuosta pitkästä piiskamaisesta huivin päästä. Se on ihan minun omaa lisääni. Jos tuo "piiska" alkaa riepoa, niin puran vain sen pois.

Joka tapauksessa; hauska tehdä, hauska käyttää. Saattaahan tästä ideasta tehdä vielä toisenkin version. Mitäs sitä sen enempiä pilkkua viilaamaan!


Iloista elokuuta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä jotenkin tosi hämmentävä malli. En yhtään tiedä, että tykkäiskö vaiko eikö. :D Näyttää siis kyllä tosi kivalta, varsinkin tolleen solmiohenkisesti käytettynä, mutta jotenkin tuntuu, että eihän tuommoista osaisi käyttää. Vai pitäisikö haastaa itsensä kokeilemaan?

  Kiva blogi sinulla, pitänee jäädä seurailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki minun tekeleet ovat hämmentäviä :D Siksi minun pitäisikin tehdä joskus jotakin ihan ohjeen mukaan. Suunnittelin kyllä tekeväni tästä vielä lyhyen ja leveämmän version, joka kietaistaan vain kerran kaulan ympäri ja pujotellaan parista lenkistä. Se olisi sitten vähän niinkuin semmonen lasten ainaoikein-neulotun perinnekaulahuivin toispuoleinen versio :)
   Minulle tämmönen outo huivihärpäke toimii, koska kun sen kerran sitaisee paikoilleen, voi juosta ipanan perässä vaikka miten päin ilman että huivi tippuu tai karkaa :)

   Kiitos kommentista!

   Poista

Saa kommentoida!