keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Älypuhelinpeukalo -lapaset

Onko sellaisia oikeasti toimivia malleja edes olemassa? On ja ei, mutta se ei estä minua kehittelemästä muita malleja ominpäin. Suomen talvi kun ei (ainakaan vielä) suosi ilman käsineitä kulkemista.

Tämän testi 1. mallin tekemisessä on käytetty Novitan 7veljestä ja Nalle-lankoja sekä 3mm ja 3,5mm sukkapuikkoja.


Summittaiset ohjeet:

Neulo lapaset.
Päättele puolessa välissä peukaloa, kuitenkin ennen ylintä niveltä, puolet silmukoista kämmenen puolelta ja luo ne heti seuraavalla kierroksella takaisin. Peukalon neulominen jatkuu siis pyörönä. Tee peukku loppuun.


Poimi aukon yläreunasta silmukat sekä 1 + 1 silmukka yli molemmista reunoista ja neulo pieni läppä.

Ompele läppä rivien mukaan paikoilleen.Kokeile toimiiko. Jos ei, niin tuon läpän voi helposti purkaa ja tehdä normaalin peukalon.


Peukalon saa esille kiskaisemalla peukalon hupun pois. Jos tekee tuon läpän oikein löysällä otteella, peukalon saattaa saada ihan koukkaamallakin esille. Silloin saattaa tosin jäädä peukalon aukko repsottamaan liikaa.


Toimii minulla kosketusnäyttö-käytössä, mutta en olekaan hc-käyttäjä, joten...


...laitoin nämä postiin ja odotan nyt testihenkilön mielipidettä.

Muita kosketusnäyttöjä varten kehiteltyjä neulottuja käsineitä löydät mm. Eilen tein-blogista, Yhteishyvän verkkosivuilta, puhumattakaan valmiina ostettavista käsineistä, tai siitä, että voit kokeilla sähköä johtavaa ompelulankaa, jolla ompelet hanskaan sopivaan kohtaan pienen "käyttöalueen".


Huomaa, että alkaa mummomammalla olla taas aikaa ja intoa kaikenlaisen uuden (jo keksityn) ideointiin ja kehittelyyn. Mutta kun se nyt vaan on kivaa tehdä kaikkea pientä itse! :)

2 kommenttia:

  1. Testihenkilön alustava mielipide oli: "hei täähän on hiton hyvä! Ei tarvi riisua lapasia puhelimen kans!"

    Lisäinfoa odotellessa :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Älypeukalo-lapaset puikoille....kunhan sukat lopettaa röyhkeän puikoille kiilailun :)

    VastaaPoista

Saa kommentoida!