lauantai 15. heinäkuuta 2017

Betonisia raparperinlehtiä

Näitä(kin) on tullut tehtyä. Pienimpiä betonilla valettuja raparperinlehtiä ollaan annettu jo lahjaksikin. Isommat taas kuivuvat niin hitaasti, että vain ohuimmat ja hauraimmat ovat kuivia noin kahden viikon jälkeen. Viimeisin raparperinlehti kuivuu jo kolmatta viikkoa. Olemme kokeileet litteitä ja kaarevia muotoja, sekä vähän maalaamistakin. Puhun monikossa, koska pikabetonikin (S30) on raskasta sekoittaa käsin, joten tämä on ollut "koko perheen" puuhaa: isi sekoittaa, äiti muotoilee, ja lapset leikkivät tai nukkuvat päiväunia lähistöllä rattaissa. Ja ei, emme ole altistaneet lapsiamme betonipölylle. Ja kyllä, mieheni on käyttänyt hengityssuojainta sekoitusvaiheessa. 😁On ollut melkoista taiteilua saada sekoitettua betoni juuri sopivaksi. Se ei saa olla liian löysää, ettei tule valumia lehden alapuolelle, eikä se saa olla liian jähmeää, muuten se ei toista muotin muotoja.

Nämä betonilehdet tulevat meille ihan vain koristeeksi. Kokeilun alla on vielä betoninen puoli- tai 3/4-osa-pallo, mutta voi veljet, se se vasta kuivuukin hitaasti! Teemme sitä ison jumppapallon päälle. Pallon päällä on muovia, jonka päälle tulee kanaverkkoa, ja sitten betonia. Maan vetovoima vaikuttaa niin, ettei pallosta voi tehdä kuin pienen osan kerrallaan. Sitten se kuivuu vähintään viikon ennen kuin sitä uskaltaa käännellä seuraavan läntin tekemistä varten.
Saa nähdä, miten se onnistuu. Jännittää!

Jospa minä yrittäisin jatkossa laittaa edes kerran kuussa tänne blogiinkin jotakin höpötyksiäni... Mutta en lupaa mitään! Instagram is easy.

1 kommentti:

  1. On hienoja!
    Jos pystyn niin teen tyttären puutarhaan linnuille juoma altaan ensi keväänä.

    VastaaPoista

Saa kommentoida!